Миколаїв Інформ

Перед судом постануть дев’ятеро «штурмовиків» та командирів підрозділів «лнр» і «днр»

Перед судом постануть дев’ятеро «штурмовиків» та командирів підрозділів «лнр» і «днр»
290582 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно дев’ятьох чоловіків за фактами вчинення державної зради та участі в терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Підтримуючи збройний напад росії на Україну, громадяни добровільно пішли воювати на сторону окупантів. Вони стали стрільцями, водіями, навідниками-операторами, а один – командиром відділення протитанкової керованої ракети «народної міліції лнр». Обвинувачені штурмували позиції Збройних Сил України в Бахмутському районі й «несли службу» на блокпостах.
 
          
 
Дев’ятеро учасників нзф відправилися воювати проти України, аби заробити гроші, оскільки не змогли реалізувати себе по-іншому через аморальний спосіб життя. Один з них – уродженець м. Ровеньків з 2017 року воював у складі «13-го батальйону тероборони мо днр» та «дослужився» до командира відділення «123 окремої мотострілецької бригади зс рф». Однак після того, як чоловіка затримали ЗСУ, він перестав надсилати кошти додому, тому дружина припинила виходити на зв’язок. Інший «тероборонець» воював на боці окупантів щонайменше шість років, але згадав, що має родичів в Україні, лише будучи під вартою.
 
          
 
Ще один обвинувачений – навідник артилерії з «лнр» у січні 2015 року виконував бойові завдання в районі м. Дебальцевого, де незаконні збройні формування утворили «Дебальцівський котел», в якому, за офіційними даними, загинуло понад 170 українських військових та майже півтисячі зазнали поранень.
 
     
 
ЗСУ затримали дев’ятьох громадян під час невдалого штурму позиції. Максимально їм загрожує 15 років за ґратами та довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео