Миколаїв Інформ

На Київщині за розтрату майже 700 тис. грн судитимуть сільського голову та службовця сільради

На Київщині за розтрату майже 700 тис. грн судитимуть сільського голову та службовця сільради
177311 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з сільських голів Бориспільського району та начальника відділу тієї ж сільської ради за фактами розтрати чужого майна та пособництва у його розтраті (ч. 4 ст. 191 КК, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 України).  

Розслідуванням встановлено, що посадовець за пособництва службової особи від імені сільської ради придбав у фізичної особи транспортний засіб, нібито для потреб територіальної оборони. За автомобіль з місцевого бюджету сплачено 1,2 млн грн. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи – це вдвічі більше за його ринкову вартість. 

Таким чином дії обвинуваченого спричинили матеріальну шкоду сільській раді на майже 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.

⚖️Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео