Миколаїв Інформ

Ухилявся від несення військової служби за допомогою пособника - повідомлено про підозру депутату та командиру підрозділу ДПСУ

Ухилявся від несення військової служби за допомогою пособника - повідомлено про підозру депутату та командиру підрозділу ДПСУ
172421 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони  повідомлено про підозру депутату Семенівської міської ради Чернігівської області та начальнику прикордонної застави прикордонного загону ДПСУ.

Депутату інкриміновано ухилення від військової служби та шахрайство (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України). Його пособнику – безпосередньому начальнику - зловживання службовим становищем та підробку документів (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст 409 КК України).

За даними слідства, мобілізований депутат, упродовж 90 днів ухилявся від військової служби.  У цей час безпідставно отримував грошове забезпечення та додаткові виплати як військовослужбовець. Таким чином, шляхом шахрайства, він заволодів виплатами на загальну суму понад 157 тис. грн. У цьому йому допомагав військовослужбовець ДПСУ, безпосередній начальник посадовця, який не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та зазначав у документах, що той нібито несе службу у прикордонних нарядах.

Досудове розслідування здійснюється 5 слідчим відділом ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ВВВБ по 105 прикордонному загону ГВВВБ «Центр»АДПСУ.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повідомлено про підозру,неправомірна вигода

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео