Миколаїв Інформ

За останні пів року поліцією було виявлено понад 200 випадків торгівлею людьми

За останні пів року поліцією було виявлено понад 200 випадків торгівлею людьми
119707 ПЕРЕГЛЯДІВ

У першому півріччі 2019 року поліцейські виявили понад 200 кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми.  За його словами, упродовж перших шести місяців цього року поліцейські виявили 214 кримінальних правопорушень. Вони передбачені статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. В рамках 190 кримінальних проваджень цієї категорії, слідчі повідомили про підозру особам, які вчинили правопорушення. Досудове розслідування добігло кінця у 104 кримінальних провадженнях. Вони були відкриті за фактами торгівлі людьми.

Поліцейські встановили точну кількість потерпілих – 170 осіб. Серед потерпілих – 98 чоловіків, 67 жінок, троє неповнолітніх та двоє малолітніх дітей.

Артем Крищенко зазначив, що за 6 місяців 2019 року поліцейські викрили чотири організовані групи, що діяли у сфері торгівлі людьми. Їхня діяльність розповсюджувалася на території п’яти областей та міста Києва.

"Загалом поліцейськими підрозділів БЗПТЛ припинено діяльність 19 організованих груп. До складу цих груп входило 68 співучасників. Найбільш поширеною формою торгівлі людьми стала трудова експлуатація – це 94 факти. Також поліцейські встановили 84 факти торгівлі людьми у формі сексуальної експлуатації", – зазначив Артем Крищенко.

Він додав, що найчастіше жертвами зловмисників стають безробітні жінки, які мають на утриманні дітей, розлучені або перебувають у важкому матеріальному становищі. Також було встановлено 30 фактів торгівлі людьми у формі втягнення громадян у злочинну діяльність. Категорією громадян, які були причетні до цього виду злочинів стали чоловіки у віці від 25 до 35 років.

"Зазвичай потерпілих вербували для роботи кур’єрами з доставки фасованого товару. Так шляхом обману зловмисники примушували жертв брати участь у наркотрафіку", – підсумував начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції.

Артем Крищенко повідомив, що слідчими відкрито три кримінальних провадження за фактом торгівлі дітьми. Такі дії були спричинені з метою усиновлення, а також для іншої експлуатації.

Нагадаємо, що у червні цього року у Львівському міжнародному аеропорту поліціянти затримали 38-річну жінку під час спроби продати власну дитину для сексуальної експлуатації за кордоном.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео