Миколаїв Інформ

Справу кримінального «квартету», який заробляв на «мертвих душах», передано до суду

Справу кримінального «квартету», який заробляв на «мертвих душах», передано до суду
18007 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратурою Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 4 мешканців міст Бахмут, Слов’янськ та Дружківка, які обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28 , ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. ч. 1, 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. ч. 1, 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з березня 2019 року по березень 2020 року чоловік отримував від мешканців тимчасово окупованої території Донецької області копії документів померлих там пенсіонерів, після чого разом зі своєю дружиною підробляли рішення суду про встановлення факту смерті та надавав їх спільниці - працівниці Дружківського МВ Державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції, яка видавала свідоцтва про смерть.

У подальшому зловмисник оформлював у зацікавленого нотаріуса довіреності нібито від родичів померлих для отримання на підставі підроблених документів пенсійних нарахувань за три роки та грошової допомоги на поховання. За 6 місяців зловмисники незаконно заволоділи державними коштами на суму понад 2,3 млн грн.

Максимальне покарання за вказаними статтями – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео