Миколаїв Інформ

42 підприємці нелегально користувалися землею в Запоріжжі

42 підприємці нелегально користувалися землею в Запоріжжі
48692 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Запорізькій області 42 підприємці нелегально користувалися землею та ще як виявилося й не платили за неї.

Впродовж 2020 року в місцеві бюджети Запорізької області надходило 946 мільйонів гривень до бюджету земельного податку, а також плата за орендне користування землею. Проте як виявилося, не всі підприємці, які користувалися державними землями платили встановлений податок.

Як повідомляють тутешні ЗМІ, що стало відомо про те, що господарі ділянок та люди, які користувалися землями,юридичні особи віддали до державного бюджету 673 мільйони гривень, а фізичні особи підприємці близько – 273 мільйона гривень.

Найбільше було отримано податку з платників Запоріжжя, які надали 287 мільйонів гривень за користування землею. Також Енергодар, Кам’янко-Дніпровський та Великобілозерський райони віддали до спільної казни 109 мільйонів гривень, Бердянськ та Приморськ – 79 мільйонів, Мелітопольський та Веселівський райони – 88,4 мільйони, Акимівський та Приазовський – 69 мільйонів гривень, Оріхівський та Гуляйпольський – більше 40 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що станом на листопад 2020 року в Запорізькій області нараховується 9152 землекористувачів юридичних осіб та майже 3462 тисячі фізичних осіб, що сплачують земельний податок або орендну плату.

 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео