Миколаїв Інформ

Хабар за надання вихідних ‒ командира роти Нацгвардії затримано на Херсонщині

193372 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України, викрито та повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) командира роти матеріально-технічного забезпечення однієї з військових частин Національної гвардії України.


За даними слідства, вказана військова посадова особа, за надання вихідних днів підлеглому військовослужбовцю військової служби за контрактом (із розрахунку 1 доба вихідного дорівнює 500 грн) вимагав та одержав від нього неправомірну вигоду в сумі 5000 гривень.


16.12.2020, безпосередньо під час скоєння злочину, командира затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.


Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Оперативне супроводження ‒ співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління служби безпеки України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Військова Прокуратура,командир роти,Нацгвардія,хабар,ДБР,Херсон

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео