Миколаїв Інформ

“Досить порушувати Закон!” Суддя Вовк заявляє, що примусовий привід є досить дивним та незаконним!

“Досить порушувати Закон!” Суддя Вовк заявляє, що примусовий привід є досить дивним та незаконним!
28697 ПЕРЕГЛЯДІВ


Третього лютого повідомили, що голову Окружного адміністративного суду Києва, викликають до суду. Це пов’язано із тим, що Вищий антикорупційний суд висунув йому обвинувачення. Проте Павло Вовк категорично не згоден із таким рішенням. На своїй сторінці у Фейсбуці він зазначив, що може назвати кілька причин, які підкреслять протиправність та незаконність дій ВАКС. Суддя переконаний, що:

“По-перше, є рішення суду про те, що "справа суддів" не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства розслідує виключно корупцію, а не "захоплення влади". По-друге, в провадженні щодо "захоплення влади" в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП. По-третє, норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання. Також є багато інших процедурних порушень, на які доведеться давати відповідь слідчому судді”.

Чоловік також зазначив, що згідно з тим, що він перерахував, у нього буде повне право на те, щоб не виконувати те, що зазначено у рішенні ВАКС. За його словами, він не збирається робити так, як зробили в НАБУ та ті органи, які нібито “здійснили контроль судових рішень”. Він разом з колегами з ОАСК планує діяти в рамках Закону та Конституції України. Для того, щоб оскаржити рішення суду, вони планують зробити цілий ряд законних юридичних заходів, в яких напишуть скаргу про незаконність та хибність винесених рішень влади. На думку Вовка така поведінка є порушенням закону. Кожен має право на те, щоб знати, в чому його звинувачують.

Голова ОАСК переконаний, що на кожну дію можна знайти протидію. Тож якщо судовий процес було здійснено незаконно, а контроль вирішили не проводити, то завжди можна звернутись до органів, які стоять вище та повідомити про це. Вовк переконаний, що у ВАКС і надалі планують обвинувачувати голову ОАСК без його присутності під час самого засідання. Проте навіть у давні часи підсудний мав право захистити себе, тож чому сучасний суд вирішив, що має право на те, щоб позбавляти його цієї можливості.

Саме тому суддя буде вимагати, щоб органи, які стоять вище особисто надали оцінку таким діям політиків та пояснили, як тепер бути. Адже чоловік не може дізнаватись про рішення суду вже після його проведення, а потім постійно їх оскаржувати. Вовк також написав, що скільки разів би його не оголошували у розшук, це наразі єдине, що в їхніх силах. На більше вони наразі просто нездатні. На думку судді, правда була, є й буде на його боці, тож йому немає через що перейматись. Звісно, на його думку, набагато легше піти незаконним шляхом та продовжувати удавати, що все так і має бути, проте він прагне піти іншим шляхом. Звісно, правду довести набагато складніше, проте здаватись він не збирається. Адже переконаний у своїй перемозі.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео