Миколаїв Інформ

У серпні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в суди Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької областей, міста Києва та Київської області

У серпні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в суди Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької областей, міста Києва та Київської області
287030 ПЕРЕГЛЯДІВ

У серпні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України  намагалися пронести до них 9 031 заборонений предмет.

Загалом за вісім місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 83 423 од.

Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються ті самі області України: Дніпропетровська, Харківська, Київська, Одеська та Запорізька.  

Так, у серпні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 128 од. (з початку року – 20 264 од.), Харківської – 2 110 од. (з початку року –  19 675 од.), міста Києва та Київської області – 1 372 од. (з початку року – 11 147 од.),  Одеської – 667 од. (з початку року – 5 457 од.) та Запорізької областей – 543 од. (з початку року – 5 088 од.).

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в серпні до судових установ, становлять: ножі – 3 478 од., набої – 2 096 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 1 876 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 482 од.

Також у серпні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 52 од. електрошокових пристроїв, 19 од. пневматичної та газової зброї, 16 од. вогнепальної та 30 од. травматичної зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (26 од.), ножицями та викрутками (950 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (1 од.).

Трьох відвідувачів суду, які намагалися пройти до судових установ із речовинами, схожими на наркотичні, та ще двох осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Хмельницька, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька та Чернігівська. Так, на Поділлі було зафіксовано лише 10 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Волині – 19, Прикарпатті  – 51, Буковині – 54, а на Чернігівщині – 56 спроб.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

 

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео