Миколаїв Інформ

Інформаційне агентство : Ювенальні прокурори провели бесіди зі школярами на тему захисту прав неповнолітніх і протидії булінгу

Інформаційне агентство : Ювенальні прокурори провели бесіди зі школярами на тему захисту прав неповнолітніх і протидії булінгу
419002 ПЕРЕГЛЯДІВ
27 вересня 2021 року, з нагоди 30-річчя ратифікації в Україні Конвенції Організації об’єднаних націй про права дитини, ювенальні прокурори Донецької обласної прокуратури провели просвітницькі заходи з метою інформування учнів загальноосвітніх шкіл та ліцеїв про їх основні права і обов’язки.
 
     
 
У ході відкритих уроків прокурори, насамперед, ознайомили дітей з основними положеннями чинного законодавства щодо захисту і піклування про них з боку держави і суспільства. Зокрема, йшлося про надання дітям вільного доступу до правосуддя, захисту від дискримінації та усіх форм насильства.
 
     
 
 Значну увагу приділено темам адміністративної та кримінальної відповідальності з наведенням прикладів правопорушень, за які може бути покарано, згідно із законодавством, самих школярів та їх батьків. У формі жвавого діалогу обговорено основні правила поведінки хлопчиків та дівчат у громадських місцях, під час спілкування з однолітками та вчителями.
 
     
 
Особливий акцент поставлено на неприпустимості булінгу, залякування, висміювання і будь-якого цькування дітей в реальному житті та у соціальних мережах. 
 
     
 
«Ми ще раз закликали дітей не замовчувати такі випадки, а негайно повідомляти батьків, викладачів чи поліцію. Головне – пам’ятати, що звернутись до нас з цих питань діти можуть у будь-який час, і ми завжди готові прийти їм на допомогу», – запевнила начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Донецької обласної прокуратури Тетяна Чекайлова.
 
Загалом ювенальні прокурори Донеччини відвідали 12 навчальних закладів та планують зробити такі зустрічі регулярними.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео