Миколаїв Інформ

Інформаційне агентство : З початку дії карантину судові охоронці відмовили в допуску до установ Феміди понад 7 тис. відвідувачів із підвищеною температурою тіла та ознаками ГРВІ

Інформаційне агентство : З початку дії карантину судові охоронці відмовили в допуску до установ Феміди понад 7 тис. відвідувачів із підвищеною температурою тіла та ознаками ГРВІ
385175 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це сьогодні, 29 вересня, повідомив Голова Служби судової охорони Валерій Бондар під час онлайн-конференції на тему: “Діяльність суду під час пандемії: кращі міжнародні та українські практики. Засвоєні уроки”, яка відбулася в межах другого етапу нової фази Ініціативи “Модельні суди”.  

Захід організовано Проєктом ЄС “Право-Justice” у співпраці з програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Нове правосуддя”.

У роботі конференції взяли участь міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право-Justice” Анна Адамська-Галлант, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко, юридичний радник Програми USAID “Нове правосуддя” Ольга Ніколаєва, міжнародні експерти Проєкту ЄС “Право-Justice” та представники судової влади України. Загалом у роботі конференції взяли участь понад 320 осіб.

Зустріч було присвячено широкому обговоренню ефективних рішень, впроваджених у США, Європі та Україні, в умовах складних карантинних обмежень задля стабільного функціонування системи судової влади.

Виступаючи перед учасниками конференції, Валерій Бондар зазначив, що пандемія COVID-19 стала безпрецедентним викликом для всього світу.

- Служба судової охорони була змушена швидко адаптуватися та вжити необхідні заходи задля недопущення поширення хвороби як серед співробітників Служби, так і серед працівників та відвідувачів судових установ, - зазначив Валерій Бондар.

Також він повідомив, що для зменшення ризиків зараження суддів та працівників апаратів судів Службою судової охорони спільно з ДСА України внесено зміни до Правил пропуску осіб до приміщень судів, які діють і зараз та передбачають обмеження пропуску осіб з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою тіла, без засобів індивідуального захисту і які не є учасниками судових засідань.

- З початку дії карантинних заходів та обмежень співробітники Служби провели температурний скринінг понад 6,2 млн працівників і відвідувачів судових установ, понад семи тисячам з них було відмовлено в допуску до судів у зв’язку з підвищеною температурою тіла та наявними ознаками респіраторних захворювань і запропоновано звернутися до лікарів, - зазначив Валерій Бондар.

За його словами, у такий складний час Служба не лишилася на одинці з невидимим ворогом: міжнародні партнери вчасно надали відповідну допомогу для боротьби з поширенням COVID-19.

- Друг пізнається в біді. Я хочу подякувати Проєкту ЄС “Право-Джастіс”, за сприяння якого ми отримали 250 безконтактних інфрачервоних термометрів, що й зараз щоденно використовуються співробітниками Служби для температурного скринінгу працівників та відвідувачів судових установ, - зазначив Голова Служби.

Більш детально з практичними методами організації охорони судових установ в умовах пандемії учасників конференції ознайомив начальник управління організації охорони та підтримання громадського порядку центрального органу управління Служби полковник Служби судової охорони Євгеній Дзюба.

Як він зазначив, з урахуванням загострення епідемічної ситуації та з метою зменшення ризиків зараження співробітників центральним органом управління Служби було видано низку організаційно-розпорядчих документів і методичних рекомендацій щодо заходів санітарної безпеки, кожного судового охоронця забезпечено медичними засобами індивідуального захисту, а пости пропуску й охорони судів – санітайзерами та приладами для дистанційного вимірювання температури тіла працівників і відвідувачів.

Також із метою забезпечення безперервності та надійності охорони судів на час обмеження руху громадського транспорту було переглянуто і внесено корективи в режим несення служби на кожному об’єкті, що охороняється, розроблено алгоритми доставлення співробітників до місць несення служби службовим автотранспортом завдяки кільцевому збору та розвезенню по постах.

- До речі, ми допомагали й деяким суддям та працівникам апаратів судів дістатися до місця роботи, - додав полковник Служби судової охорони Євгеній Дзюба.

На жаль, констатував він, не всі громадяни України з розумінням поставилися до внесених змін до Правил пропуску осіб до приміщень судів і співробітникам Служби доводилося викликати поліцію у зв’язку з агресивною поведінкою відвідувачів судів, які не бажали вдягати медичні маски. Тож правоохоронці складали на таких осіб адміністративні протоколи.

Євгеній Дзюба також додав, що навіть в умовах пандемії Служба судової охорони не припиняла процес взяття під свою охорону органів та установ судової влади.

- Наразі вже 583 установи системи правосуддя перебуває під захистом судових охоронців, - повідомив він, додавши, що Служба готова і спроможна забезпечити надійну охорону судів та безпеку учасників судового процесу в умовах дії карантинних обмежень.

  

 

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео