Миколаїв Інформ

Cпецпрокуратура розслідує факт загибелі cолдата строкової служби в смт Десна

Cпецпрокуратура розслідує факт загибелі cолдата строкової служби в смт Десна
412006 ПЕРЕГЛЯДІВ

   24.10.2021 Деснянською спеціалізованою прокуратурою Центрального регіону України отримано інформацію з однієї з військових частин, яка дислокована на Київщині, про загибель військовослужбовця цієї військової частини, 1997 р.н., уродженця м. Павлоград, Дніпропетровської області.

   На місце події виїхав керівник Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Олексій Литвиненко, слідчо-оперативна група відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській обл., представники військової служби правопорядку та військової контррозвідки.

   Попередньо встановлено, що солдат-строковик, перебуваючи у варті, здійснив кілька пострілів з автомату АК-74, завдавши собі тілесні ушкодження. Від отриманих травм постраждалий загинув на місці.

   Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого.
   
   За фактом загибелі військовослужбовця Деснянською спецпрокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «самогубство». Також слідством розглядаються інші версії, у тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

   Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, направлені на уточнення усіх обставин трагічної події.
Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

   Усіх, хто має інформацію щодо уточнення обставин трагедії, просимо звертатися до Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону за тел: (046 46)  46 7 41.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Деснянська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,солдат строковик,самогубство,поводження зі зброєю,порушення правил,загибель,військовослужбовець,Десна

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео