Миколаїв Інформ

Служба судової охорони долучилася до проведення масштабного антитерористичного навчання на Прикарпатті

Служба судової охорони долучилася до проведення масштабного антитерористичного навчання на Прикарпатті
428490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Калуський міськрайонний суд 28 жовтня став місцем проведення антитерористичного навчання, загальне керівництво яким здійснювала  координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Івано-Франківської області. 

Головна мета цього масштабного антитерористичного навчання полягала у відпрацюванні взаємодії між органами та підрозділами силових відомств і правоохоронних структур України, посилення координації між суб’єктами боротьби з тероризмом, набутті досвіду в підготовці та проведенні антитерористичної операції, виробленні нових методів та підходів, перевірці готовності учасників до дій в екстремальних умовах.

Як невід’ємну складову сектора безпеки та оборони держави, до навчання було залучено й Територіальне управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області. Так, до роботи оперативного штабу навчання увійшли начальник Територіального управління Служби у Івано-Франківській області полковник Служби судової охорони Андрій Маланій та його заступник підполковник Служби судової охорони Роман Шиленко.

За легендою тренування, на її начальній фазі, обвинувачені у сприянні проросійським терористам “втекли” з-під варти під час судового засідання в Калуському міськрайонному суді, захопили зброю та умовних заручників, а їх спільники підготували для них “вибухівку”.

Спецпризначенці Центру спеціальних операцій “А” СБУ знешкодили першу групу умовних терористів, коли вони намагалися відступити від захопленого приміщення суду. Надалі правоохоронці встановили місце перебування спільників та затримали їх у центрі міста під час спроби вчинити ще один вибух.

Загалом до навчання було залучено майже 400 осіб. Крім підрозділів СБУ та Служби судової охорони, також залучалися підрозділи Нацполіції, Національної гвардії України, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Військової служби правопорядку у Збройних силах України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, медики.

Участь у таких масштабних антитерористичних навчаннях дозволяє співробітникам Служби судової охорони відпрацювати завдання з визначення, оперативного розгортання та залучення необхідних сил і засобів для протистояння терористичним загрозам, а також питання взаємодії з іншими правоохоронними органами й силовими структурами щодо реалізації Плану охорони та оборони установ системи правосуддя. 

 

 

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео