Миколаїв Інформ

Воював проти ЗСУ – на Донеччині заарештовано розвідника окупантів

Воював проти ЗСУ – на Донеччині заарештовано розвідника окупантів
348532 ПЕРЕГЛЯДІВ

За клопотанням Донецької обласної прокуратури розвіднику окупантів, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 744 300 грн (ч. 2    ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

             
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2020 року 40-річний чоловік, раніше п’ятиразово судимий за крадіжки та грабежі, з фінансових мотивів вступив до лав НЗФ РФ. Перебуваючи на посаді розвідника розвідувального взводу 3 мотострілкового батальйону 7 ОМСБр 2 АК НМ «ЛНР» у званні рядового, бойовик проходив службу на позиції «Изба», що розташована неподалік с. Миронівський Бахмутського району Донецької області. Крім того, до його обов’язків входило спостереження за позиціями та переміщенням військовослужбовців ЗСУ.
 
21 січня 2022 року військовослужбовцями 30 ОМСБ ЗС України поплічника окупантів затримано. Під час огляду у підозрюваного виявлено та вилучено автомат АК-74 та мобільний телефон.
 
Досудове розслідування здійснюється  слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео