Миколаїв Інформ

До 10 років за ґратами – так звану заступницю голови адміністрації м. Шахтарська судитимуть заочно

До 10 років за ґратами – так звану заступницю голови адміністрації м. Шахтарська судитимуть заочно
366585 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно 54-річної жінки, яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з січня 2016 року по теперішній час мешканка м. Шахтарська співпрацює з окупаційною адміністрацією РФ. Перебуваючи на посаді так званої заступниці голови адміністрації м. Шахтарська так званої «ДНР», зловмисниця забезпечує реалізацію узурпованих окупантами функцій місцевої влади, у тому числі щодо формування «бюджету» та проведення мобілізаційної роботи серед населення.
 
Крім того, псевдочиновниця здійснює пропагандистські та агітаційно-роз’яснювальні заходи  задля формування думки у місцевих мешканців про нібито легітимність фейкової республіки «ДНР».
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Обвинувальний акт спрямовано до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області. З огляду на те, що обвинувачена перебуває на тимчасово окупованій території Донеччини, її судитимуть заочно.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – до десяти років за ґратами.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео