Миколаїв Інформ

Перейшов на бік окупантів – на Донеччині колишньому поліцейському заочно повідомлено про підозру

Перейшов на бік окупантів – на Донеччині колишньому поліцейському заочно повідомлено про підозру
406492 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 35-річному громадянину України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 березня 2022 року, після того як збройні сили  рф та підконтрольні їм незаконні збройні формування тимчасово захопили частину населених пунктів Маріупольського району, мешканець с. Малоянісоль, у грудні 2021 року звільнений з органів поліції України, добровільно та публічно заявив про співпрацю з окупантами.

За матеріалами Донецького управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, зрадник обійняв псевдопосаду у незаконному правоохоронному органі - так званому Мангушському РВВС МВС «ДНР». 

 Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в Донецькій області.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео