Миколаїв Інформ

Схвалювали дії окупантів – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

Схвалювали дії окупантів – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру
441939 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація окупантів (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, з квітня по липень 2022 року двоє мешканців міст Слов’янськ та Покровськ неодноразово розміщували на власних акаунтах у соціальній інтернет-мережі публікації антиукраїнського змісту, тим самим поширюючи їх серед інших користувачів.
У даних матеріалах виправдовувались злочинні дії незаконних формувань так званої «днр», які воювали проти Збройних Сил України, та прославлялись їх ватажки. Крім того, у поширеній правопорушниками інформації висловлювалось схвальне ставлення до дій російських окупантів і, зокрема, чеченських найманців, які здійснили військове вторгнення на територію України.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео