Миколаїв Інформ

Обійняли фейкові посади у Волновасі та Маріуполі – заочно судитимуть двох псевдопосадовців окупованих міст

Обійняли фейкові посади у Волновасі та Маріуполі – заочно судитимуть двох псевдопосадовців окупованих міст
402481 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Волноваської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у квітні 2022 року завідувачка сектору одного з відділів Управління соціального захисту населення Волноваської РДА добровільно перейшла на бік окупаційної влади РФ. Вона обійняла фейкову посаду завідувачки «сектором Управління праці та соціального захисту населення м. Волновахи «ДНР».
Обвинувачена керує відділом та бере участь у засіданнях так званої адміністрації Волноваського району. Окрім цього подає положення «управління» на затвердження псевдоголові адміністрації та звітує перед ним про виконану роботу. Наразі жінку звільнено із посади в Україні.
Інший обвинувачений – мешканець м. Маріуполя погодився співпрацювати з окупантами у травні 2022 року. Він обійняв фейкову посаду «начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації м. Маріуполя «ДНР».
Чоловік керує псевдоуправлінням, налагодив взаємодію з підконтрольними РФ ЗМІ та використовує їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації і формування серед населення думки про її легітимність.
Спеціальні досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Колаборантам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео