Миколаїв Інформ

Судитимуть директора товариства, який заволодів 3 млн грн бюджетних коштів

Судитимуть директора товариства, який заволодів 3 млн грн бюджетних коштів
294502 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами досудового розслідування детективи територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області до суду скерували обвинувальний акт відносно директора товариства, який зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів бюджетними коштами в сумі понад 3 млн грн.

Слідство встановило, що протягом 2018-2019 років товариство-підрядник, на підставі укладених договорів з державним підприємством, виконувало будівельні роботи та роботи з благоустрою території державного підприємства в Одеській області.

З метою заволодіння бюджетним коштами, керівник товариства вніс до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо вартості та обсягу фактично виконаних будівельних робіт. У подальшому, на підставі підписаних актів, державне підприємство перерахувало на рахунки підрядника понад 15 млн гривень бюджетних коштів.

Однак, як встановлено слідством, товариство-підрядник фактично не виконало робіт на загальну суму понад 3 млн гривень, що підтверджується висновками відповідних експертиз. Отримані грошові кошти директор товариства перерахував на власні карткові рахунки та в подальшому розпорядився ними на власний розсуд.

З метою відшкодування завданої шкоди накладено арешт на майно обвинуваченого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України (службове підроблення та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом) здійснювалось детективами територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва прокурорів м. Києва.

За вчинене кримінальне правопорушення, відповідно до законодавства, передбачено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ повідомило про підозру 6 службовим особам підприємства Укроборонпрому за розтрату понад 5,4 млн грн бюджетних коштів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-povidomylo-pro-pidozru-6-sluzhbovym-osobam-pidpryiemstva-ukroboronpromu-za-roztratu-ponad-54-mln-hrn-biudzhetnykh-koshtiv

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,розкрадання коштів

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео