Миколаїв Інформ

Впроваджує «руський мир» на фейковій посаді директора школи – колишньому завучу з Маріуполя заочно повідомлено про підозру

Впроваджує «руський мир» на фейковій посаді директора школи – колишньому завучу з Маріуполя заочно повідомлено про підозру
325104 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року заступник директора КЗ «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 Маріупольської міської ради» надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ. Він обійняв псевдопосаду керівника так званого Муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу «Середня школа № 60 м. Маріуполя».
Використовуючи надані ворогом «повноваження», фейковий директор впроваджує стандарти освіти держави-агресора, які будуються на возвеличенні «руського миру» і нав’язуванні ненависті до України.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкцією статті - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео