Миколаїв Інформ

Судитимуть ексвиконуючого обов’язки сільського голови за незаконне виділення землі вартістю 2,1 млн грн у приватну власність

Судитимуть ексвиконуючого обов’язки сільського голови за незаконне виділення землі вартістю 2,1 млн грн у приватну власність
405253 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишнього виконуючого обов’язки голови однієї з сільських рад Київщини за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1, 2 ст. 366 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у 2020 році підробив рішення сесій, на підставі яких декілька громадян набули право приватної власності на 9 земельних ділянок комунальної власності загальною площею 1,6 га на території Макарівської ОТГ. Цими діями територіальній громаді завдано шкоди на суму 2,1 млн грн.

На даний час земельні ділянки арештовано. В рамках кримінальних проваджень заявлено цивільні позови про стягнення вказаних збитків.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео