Миколаїв Інформ

Черговий колаборант з Маріупольського району - заочно повідомлено про підозру «голові Кас’янівської сільської адміністрації» (ФОТО)

Черговий колаборант з Маріупольського району - заочно повідомлено про підозру «голові Кас’янівської сільської адміністрації» (ФОТО)
335258 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Маріупольського району, чоловік добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою РФ. Він обійняв посаду псевдоголови Кас’янівської сільської адміністрації Володарського району квазіреспубліки «ДНР».

До його обов’язків входить виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій щодо загального керування установою і контролю за діяльністю її  співробітників. Окрім цього, за вказівками окупантів підозрюваний проводить реорганізацію та ліквідацію захоплених муніципальних підприємств і організацій. Також колаборант активно співпрацює з підконтрольними державі-агресору ЗМІ, висвітлюючи «діяльність» незаконної «влади».

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео