Миколаїв Інформ

БЕБ на Волині викрило розтрату 200 тонн зерна

БЕБ на Волині викрило розтрату 200 тонн зерна
380981 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області встановили факт розтрати державного зерна в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що співробітник зерносховища, одного із державного акціонерного товариства, без відома свого керівництва незаконно збував пшеницю.

Зокрема, підозрювана особа самовільно відвантажувала зернові врожаю 2021 року на користь певних осіб. Таким чином було здійснено розтрату понад 200 тонн, орієнтовною вартістю 1,3 млн грн. Це зерно обліковувалось на залишках та перебувало на відповідальному зберіганні. Зловживаючи службовим становищем особа завдала державному підприємству майнової шкоди.

Наразі особі повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання про обрання для підозрюваної запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснювалось детективами ТУ БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно аналітики Бюро економічної безпеки України виявили та упередили ризик незаконного відшкодування ПДВ на суму майже 54 млн грн приватному підприємству у Харківській області, яке займалося експортом сільськогосподарської продукції. Під час аналізу господарської діяльності компанії, співробітники БЕБ встановили наявність сільськогосподарської продукції невідомого походження. Зернові культури купувалися за готівку у фермерів, а документально відображали їх придбання у транзитних компаній. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/na-kharkivshchyni-beb-zupynylo-skhemnyi-pdv-z-prodazhu-zerna

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,зерно, розкрадання, економіка, Україна

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео