Миколаїв Інформ

21 000 рублів за роботу на окупантів – судитимуть псевдоначальницю відділу «УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман» (ФОТО)

21 000 рублів за роботу на окупантів – судитимуть псевдоначальницю відділу «УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман» (ФОТО)
390421 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Лиману за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року жінка обійняла фейкову посаду начальниці відділу «УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман днр». Вона керувала працівниками відділу і складала так звані нормативні документи.

 

Окрім цього, щоб навчитись «правильно» працювати за стандартами рф, вона їздила на курси за участі представників «днр» до м. Єнакієва. За місяць роботи на окупантів місцева мешканка отримала зарплату у розмірі 21 000 рублів.

 

Після деокупації м. Лиману українськими захисниками вона виїхала до Вінниці, де її затримали правоохоронці. На вирок Індустріального суду м. Дніпропетровська обвинувачена чекає під вартою.

 

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

За санкцією статті їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео