Миколаїв Інформ

Напали на подружжя і під погрозами вбивства відібрали майно на понад 2,3 млн грн - судитимуть членів озброєної банди

Напали на подружжя і під погрозами вбивства відібрали майно на понад 2,3 млн грн - судитимуть членів озброєної банди
333930 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох мешканців міст Торезу та Новогродівки за фактами незаконного позбавлення волі людини, розбійного нападу, бандитизму та заволодіння транспортним засобом, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 3 ст. 289 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2014 року житель тимчасово окупованого нзф рф м. Тореза створив банду для вчинення збройних нападів на місцевих мешканців. Першим він долучив до реалізації злочинного наміру власного сина. Іншими учасниками групи стали ще троє чоловіків.
 
                
 
У червні 2014 року нападники, одягнені у камуфльований одяг та балаклави, увірвались на територію офісу місцевого підприємця та завдали йому декілька ударів по голові і тулубу прикладом автомата Калашникова. Після цього зв’язали йому руки пластиковими стяжками та, лякаючи пострілами у повітря над його головою, вимагали кошти.
 
        
 
Заволодівши готівкою, антикварними і ювелірними виробами, зокрема золотими злитками й монетами, а також оргтехнікою і автомобілем «Mitsubishi», вони поїхали до нього додому, де забрали з гаражу іномарку «Porsche Carrera», вибили двері будинку, вдарили дружину бранця прикладом автомата по голові, теж зв’язали та винесли з кімнат цінні речі. Після цього вивезли чоловіка за місто, де покинули.
 
В результаті розбійного нападу потерпілим спричинено матеріальну шкоду на суму майже 2,3 млн грн.
 
Обвинувачені перебувають у розшуку. За клопотанням прокуратури суд арештував належні їм 5 автомобілів, 3 нежитлові будівлі, приватний будинок, гараж і 2 квартири, одна з яких знаходиться на підконтрольній Україні території. Загальна вартість арештованого майна складає понад 8 млн грн.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – 15 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео