Миколаїв Інформ

«Зливав» координати фортифікаційних споруд у Краматорську – адвокату, який працював на фсб рф, загрожує до 15 років за ґратами

«Зливав» координати фортифікаційних споруд у Краматорську – адвокату, який працював на фсб рф, загрожує до 15 років за ґратами
389006 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно діючого адвоката за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2023 року мешканець м. Краматорська, який з 2014 по 2021 рік проживав у московській області рф, а напередодні повномасштабного вторгнення держави-агресора повернувся в Україну, вирішив допомогти окупантам скоріше захопити Донеччину.
 
 
Для цього він налагодив зв’язок із співробітником фсб рф та через месенджер «Telegram» передавав йому інформацію військового характеру, яку збирав під час прогулянок містом. За місяць обвинувачений встиг передати 5 текстових повідомлень про місця зосередження у м. Краматорську та Краматорському районі військових підрозділів ЗСУ. Зокрема, у них містились координати розташування блокпостів, інших фортифікаційних споруд та об’єктів, де несуть бойові чергування українські оборонці.
 
Чоловіка викрили правоохоронці та наразі він чекає на вирок суду під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео