Миколаїв Інформ

СБУ оголосила у розшук російського генерала, який у 2022 році командував захопленням Луганської області

СБУ оголосила у розшук російського генерала, який у 2022 році командував захопленням Луганської області
363628 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ оголосила у розшук російського генерала, який у 2022 році командував захопленням Луганської області

Служба безпеки України зібрала доказову базу на громадянина рф, командуючого 2-го армійського корпусу «народної міліції лнр» Еседуллу Абачева.

Задокументовано вчинення ним злочинів проти основ національної безпеки України, проти миру та безпеки людства і міжнародного правопорядку.

Встановлено, що 24 лютого 2022 року генерал-майора Абачева, який на той час був заступником командувача 8-ї гвардійської загальновійськової армії південного військового округу (ПВО), путін призначив «командуючим 2-го АК народної міліції лнр».

Цей окупаційний корпус рф на сході України, підпорядкований 12-му командуванню резерву ПВО, став важливою частиною військ вторгнення, задіяних в російській агресії проти нашої країни.

Абачев прибув до окупованої частини Луганщини у перші дні війни і, виконуючи злочинні накази кремля, до кінця червня 2022 р. командував «2 АК НМ лнр» під час бойових дій проти Збройних сил України, захоплення міст Кремінна, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інших населених пунктів області.

За даними досудового розслідування, генерал-майор Абачев особисто перебував у районі військових дій,  приймав управлінські рішення та віддавав накази «2 АК нм лнр» на ведення агресивної війни проти України.

Для підняття бойового духу підрозділів «2 АК» особисто вручав окупантам нагороди так званої «лнр».

Керівництво рф високо оцінило «бойові заслуги» генерала Абачева. За захоплення Луганської області указом путіна йому присвоєна зірка героя росії. А луганські маріонетки кремля нагородили його званням «героя лнр».

Наразі досудове розслідування завершено, матеріали кримінального провадження перебувають на розсліді в суді.

Абачев обвинувачується за такими статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 3 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);

- ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Фігуранта оголошено у розшук.

Оскільки він перебуває на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Досудове розслідування проводив слідчий підрозділ Головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Служба безпеки України продовжує системно документувати злочини російської окупаційної армії для передачі матеріалів до Міжнародного  кримінального суду в Гаазі.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео