Миколаїв Інформ

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка виконує обов’язки «заступниці голови уряду днр» та контролює дотримання законів окупантів

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка виконує обов’язки «заступниці голови уряду днр» та контролює дотримання законів окупантів
318534 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України продовжує викривати та документувати протиправну діяльність колаборантів керівної ланки незаконних збройних формувань. Так підозру від СБУ отримала колишня «міністерка праці та соціальної політики днр». Наразі зловмисниця виконує обов’язки заступниці «голови уряду»  окупантів.

Слідство встановило, що колаборантка почала співпрацювати з окупантами у 2014 році одразу після захоплення територій Донецької області. Мешканка Макіївки виконувала обов’язки «голови адміністрації» міста, а згодом обійняла посаду Макіївського міського відділення громадського руху «Донецкая Республика». А після 2018 року посібниця ворога різко пішла на підвищення та була призначена на посаду «міністра праці й соцполітики» загарбників.

 Ключовим завданням зрадниці була організація реінтеграції діяльності псевдоустанов у правове поле росії,  координація роботи нелегітимних пенсійного фонду, центрів зайнятості, служби у справах дітей, фондів соціального страхування та видачу соціальної допомоги «учасникам сво». Також «міністерка» примушувала керівників установ соціальної сфери та їх працівників брати активну участь у проведенні фейкових плебісцитів на окупованій частині Донеччини в угоду російським функціонерам.

У грудні 2022 року наказом ватажка бойовиків Пушиліна зловмисницю було призначено заступником керівника «голови уряду днр». Вона особисто координує взаємодію органів влади загарбників, фейкових міністерств та відомств, контролює додержання законів окупантів.

Колаборантка також стала пропагандистською медійною фігурою. Вона з’являється у друкованих ЗМІ, телебаченні, Інтернет-ресурсах, використовуючи їх для популяризації діяльності органів влади та ватажків терористів.

Слідчі СБУ заочно повідомили жінці про підозру за:

 - ч. 2 ст. 110 КК України, - умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб;

-        ч.  5     ст. 111-1 КК України - добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюють співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: керівництво днр, пушилін, колаборанти

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео