Миколаїв Інформ

Сіють в серцях студентів ненависть до України - заочно судитимуть трьох маріупольських експедагогинь

Сіють в серцях студентів ненависть до України - заочно судитимуть трьох маріупольських експедагогинь
402552 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська обвинувальні акти стосовно трьох колишніх представниць освітньої сфери м. Маріуполя за фактами колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у 2022 році троє мешканок міста, підтримуючи тези окупантів щодо скорішої адаптації методик навчання молоді до російських стандартів, добровільно обійняли псевдопосади у Маріупольському державному університеті, незаконно підпорядкованому «днр».
 
          
 
Дві доцентки вишу, одна з яких до окупації була також заступником декана, змінили вектор роботи на викладання навчальних дисциплін за освітніми програмами рф. Перша стала «завідувачкою кафедри, доцентом економіки і міжнародних економічних відносин» та «деканом факультету економіки, управління і права». Друга очолила «факультет філології й масових комунікацій».
 
 
Ще одна їх колега раніше працювала в Донецькому державному університеті внутрішніх справ і носила вчене звання професорки кафедри господарсько-правових дисциплін та економічної безпеки. У «МДУ днр» вона «перекваліфікувалась» на «проректора з молодіжної політики, соціально-виховної роботи й безпеки».  
 
Так звані педагогині виявляють стійке бажання сподобатись окупаційній владі зруйнованого міста, тому наполегливо викорінюють з освітніх програм університету все українське, сіючи у серцях студентів ненависть до нашої країни, її історії та традицій.  Крім того, вони активно пропагують російські наративи й всіляко підтримують тимчасову окупацію Донеччини. За «досвідом» вони їздять на стажування до держави-агресора.
 
Досудові розслідування - слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Максимальне покарання - 3 роки ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео