Миколаїв Інформ

СБУ повідомила про підозру «заступниці голови Чермаликської сільської адміністрації», яка співпрацює з окупантами

СБУ повідомила про підозру «заступниці голови Чермаликської сільської адміністрації», яка співпрацює з  окупантами
438279 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще однієї зловмисниці, яка перейшла на бік ворога та працює на окупантів. Колаборантка добровільно погодилась на посаду заступниці голови захопленого селища Чермалик на Донеччині.

Досудове розслідування встановило, що до окупації жінка обіймала посаду у відділі з питань впровадження реформ Сартанської військово-цивільної адміністрації. 

З початком повномасштабного вторгнення чиновниця зрадила присязі держслужбовця. Разом із своїм керівником – окупаційним головою селища -  підтримала дії незаконних збройних формувань.

Співробітники спецслужби встановили, що з листопада 2022 року зловмисниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади. Зокрема, займалась організацією нарад та сесій депутатів сільради, здійснювала контроль за виборами депутатів, контролювала виконання рішень фейкового «референдуму» та додержання законів загарбників.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантки за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмисниці про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Теги: Російська агресія , колаборанти

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео