Миколаїв Інформ

Заочно повідомлено про підозру ексчиновниці, яка звітує росіянам про чисельність населення в окупованому селі

Заочно повідомлено про підозру ексчиновниці, яка звітує росіянам про чисельність населення в окупованому селі
192796 ПЕРЕГЛЯДІВ

У листопаді 2022 року мешканка Маріупольського району, підтримуючи політику кремля про незаконне включення захоплених територій України до складу рф, почала співпрацювати з окупантами.

Будучи спеціалістом відділу з питань впровадження реформ Сартанської селищної ВЦА, посадовиця погодилась виконувати обов’язки заступника голови незаконно створеної «Чермалицької сільської адміністрації днр». Вона бере участь у підготовці питань до нарад і сесій так званої ради депутатів та здійснює контроль за проведенням незаконних передвиборчих заходів й референдумів. Також «чиновниця» веде облік постанов і розпоряджень «керівника» адміністрації, організовує своєчасну розсилку їх підвідомчим установам та доповідає про стан виконання.
 
 
Крім того, до сфери її відповідальності входить звітність щодо чисельності населення, яке залишилось в окупованому російськими загарбниками селі.
 
Наразі громадянці за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та її оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео