Миколаїв Інформ

За фактом трагедії на Петропавлівській Борщагівці скеровано до суду обвинувальний акт

За фактом трагедії на Петропавлівській Борщагівці скеровано до суду обвинувальний акт
422525 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних Сил України.

Військовослужбовцю, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів, повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри.

Йому остаточно інкриміновано привласнення та збут боєприпасів, вбивство через необережність та нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119 , ст. 128 КК України).

Як вже повідомлялося, 06.11.2023 загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик, у якому, серед іншого, знаходилось 6 бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов’язків військової служби.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронцями вилучено ще 5 подібних гранат.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: бойові гранати,трагічна загибель,поранення

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео