Миколаїв Інформ

Повідомлено про підозру «заступниці голови днр», яка забезпечує діяльність підконтрольного рф «уряду»

Повідомлено про підозру «заступниці голови днр», яка забезпечує діяльність підконтрольного рф «уряду»
395675 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у листопаді 2018 року мешканка м. Донецька пішла на співпрацю з представниками держави-агресора. Вона добровільно погодилась стати «заступником голови днр». У жовтні 2023 року, після проведення росіянами на тимчасово окупованій території псевдовиборів, жінку перепризначили на вказану посаду.
 
 
На неї покладено відповідальність за функціонування та діяльність псевдоуряду «днр». Зокрема, підозрювана забезпечує формування політики та нормативно-правове регулювання у бюджетній, фінансовій, страховій і бухгалтерській сферах. Також в полі її зору - земельні відносини, управління «державною власністю», закупівля товарів, робіт, послуг для забезпечення потреб окупаційної влади.
 
Окрім цього фейкова посадовиця здійснює координацію так званих міністерств фінансів, доходів та зборів, казначейства, фонду державного майна й комітету із земельних ресурсів.
 
Громадянку оголошено у розшук. Наразі вона продовжує свою протиправну діяльність на непідконтрольній Україні території. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео