Миколаїв Інформ

Інформаційне агентство : Три роки за ґратами: вирок суду військовослужбовцю за вчинення смертельної ДТП

Інформаційне агентство : Три роки за ґратами: вирок суду військовослужбовцю за вчинення смертельної ДТП
10431 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За публічного обвинувачення Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено військовослужбовця однієї з військових частин Сухопутних військ ЗСУ, яка дислокована у м. Гайсин.

   Установлено, що вказаний старший солдат, перебуваючи за кермом автиомобіля у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушив Правила дорожнього руху. Не врахувавши дорожню обстановку та свій стан, він на прямій ділянці дороги допустив виїзд автомобіля на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення з вантажівкою, внаслідок чого його співслужбовець, який перебував на пасажирському сидінні, загинув на місці дорожньо – транспортної пригоди.

   26.08.2021 Гайсинський районний суд Вінницької області, прийнявши до уваги обгрунтовані доводи сторони обвинувачення – Вінницької спеціалізованої прокуратури, визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Обвинувачений визнав свою вину в повному обсязі.

   Врахувавши активну співпрацю обвинуваченого зі слідством, його щире каяття та добровільне відшкодування родичам потерпілого моральної шкоди, суд призначив йому мінімальне покарання, передбачене санкцією статті ККУ. Вироком суду підтримано думку державного обвинувача. Винуватця смертельної ДТП засуджено до 3 років реального позбавлення волі.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Три роки за ґратами ,вирок суду ,військовослужбовець ,ДТП,Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,обвинувачення

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео