Миколаїв Інформ

Неоплачена праця та порушення прав: на що скаржаться засуджені Покровського виправного центру №79

Неоплачена праця та порушення прав: на що скаржаться засуджені Покровського виправного центру №79
33141 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жінки, які відбувають покарання у Покровському виправному центрі №79, звернулися до редакції ток-шоу “Точка дотику”. Засуджені скаржилися, мовляв, адміністрація закладу утискає їхні права. Ситуацію обговорювали у прямому ефірі на телеканалі D1. 

У виправному центрі – ув’язнені жінки. Сектор – мінімальний рівень безпеки. Умови засуджених – полегшені.

“Однак за роботу ми не отримуємо ні копійчини. Нам видають тільки два шматки мила – туалетне та господарське”, – поділилася своєю історією одна із засуджених.

Згідно із законом, 25% зарплати засуджених йде на їхнє утримання, а 75% – мають отримувати на руки.

“25% заробітної плати адміністрація не може з них стягувати. На ці гроші вони можуть виходити за територію, забезпечувати харчування, можуть самостійно лікуватися”, – зазначила розповідає правозахисниця ГО "ПГ "СІЧ" Марина Давидова.

УДО – це умовно-дострокове звільнення, коли засуджений може вийти на волю достроково за “гарну поведінку”. Однак дострокове звільнення отримують одиниці.

“У виправному центрі дівчата досиджують свій термін. Вони вже стали на шлях виправлення й очікують на умовно-дострокове звільнення”, – сказала правозахисниця.

Під час підготовки цього матеріалу відбувся судовий розгляд апеляційної скарги Ольги Англічанової, що наразі відбуває термін у Покровському виправному центрі №79. Жінці відмовили в умовно-достроковому звільнені через відсутність… трудового договору.

Наразі редакція “Точки дотику” чекає будь-якої реакції від управління питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, до редакції програми “Точка дотику” надійшли скарги від засуджених жінок щодо порушення їхніх прав. 27 вересня знімальна група та депутат міськради Дніпра Вадим Рублівський відвідали виправний центр №79 в місті Покрові. Згідно із законом, моніторингова група може без попередніх домовленостей потрапити на територію установи для перевірки. Проте ані депутат, ані журналісти виконати свою місію так і не змогли: адміністрація установи не допустила їх всередину.

Дивіться повний випуск програми “Точка дотику”.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео