Миколаїв Інформ

Цього тижня відбудеться звільнення утримуваних осіб за принципом «всіх на всіх»

Цього тижня відбудеться звільнення утримуваних осіб за принципом «всіх на всіх»
89995 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ті, хто повернуться, обовязково мають пройти двотижневу ізоляцію. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в інтервю одному з національних телеканалів.

Принципові домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня, були досягнуті під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи на початку квітня. Тоді Володимир Зеленський повідомляв, що українська сторона передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього звільнення утримуваних за формулою «всіх на всіх».

Тож, до кінця тижня звільнення утримуваних має відбутися. За словами Людмили Денісової, «люди, які будуть звільнені та повернуті, будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем». За її інформацією, деякі громадяни України, що утримуються у російських в`язницях, мають ознаки інфікування коронарвусною інфекцією. З цього приводу Україна вже направила звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ.

Раніше Денісова повідомляла, що до списку на звільнення потрапили незаконно ув`язнені, щойно засуджені та ті, хто відбувають покарання. Або ж українці, що відбули покарання та перебувають в обмежувальних умовах.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео