Миколаїв Інформ

Уряд спростив надання субсидій для українців, що втратили роботу під час карантину

Уряд спростив надання субсидій для українців, що втратили роботу під час карантину
146365 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крім того, буде проведена компенсація додаткових витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які отримують субсидію на оплату окремих комунальних послуг. Про це під час брифінгу заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, інформує Урядовий портал.

В уряді озвучили основні кроки щодо посилення соціального захисту громадян в умовах світової економічної кризи та поширення епідемії коронавірусу.

«Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій… Більш того, ми в умовах карантину посилюємо цей напрям роботи», - зазначила Марина Лазебна.

У середньому, збільшення субсидій майже для трьох мільйонів українських сімей становитиме 300 гривень. Це буде зроблено шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі, підігріву води, користування холодною та гарячою водою. Це дозволить компенсувати збільшені витрати сімей під час перебування вдома в період карантину.

Буде спрощено й порядок надання субсидій для людей, які втратять роботу в період карантину. Аби отримати компенсацію, вони повинні зареєструватися в службі зайнятості - зробити це можна онлайн. До того ж, уряд забороняє позбавляти громадян субсидій під час карантину. А при утворенні заборгованості за комунальні послуги гарантує відміну штрафних санкцій

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео