Миколаїв Інформ

Моркві на користь, цибулі — на шкоду: які овочі з «борщового набору» постраждали від погоди

Моркві на користь, цибулі — на шкоду: які овочі з «борщового набору» постраждали від погоди
261124 ПЕРЕГЛЯДІВ

Природні катаклізми кінця весни-початку літа позначилися на стані справ в овочевому сегменті. Як вплинули погодні умови на врожай, з`ясували аналітики Української плодоовочевої асоціації. Їхні висновки опубліковані на офіційному сайті УПОА.

Як зазначають фахівці, не всі овочі постраждали від холодної та дощової погоди. Наприклад, для моркви вона виявилася тільки на користь. А на цибулю вплинула не тільки погода, а й епідемія коронавірусу.

Картопля Погода не сприяла — поширювалися хвороби, картопля погано сходила, фермери не мали змоги зайти в поле, аби боротися з бур`янами. Втім врожай у цьому році очікується непоганий, виробництво картоплі зросте, причин для підвищення цін немає.

Капуста Через високу вологість на ранніх сортах розповсюджувалися хвороби, з якими складно боротися. Це негативно позначилося на врожаї. До того ж, площі під капусту цього року знизяться через те, що в минулому сезоні ціни на неї були рекордно низькими, а фермери не змогли заробити на цьому овочі.

Буряк Цю культуру тільки починають сіяти. У 2020 році посівні площі будуть істотно скорочені через зниження споживання цього овоча. Але внутрішній ринок буде забезпечений буряком у повному обсязі.

Морква Дощова погода пішла тільки на користь моркві та її сходам. Вже зрозуміло, що у центральних та південних районах овоч відмінно сходить, тож дефіциту в цьому році не очікується.

Цибуля Через дощі посіви цибулі постраждали від хвороб та бур`янів. Тож урожай 2020 року може знизитися, незважаючи на те, що фермери розширили посівні площі. А епідемія коронавірусу викликала різке зростання її споживання. Покупці вважали, що цибуля є надійним захистом від хвороби, тому скуповували її в небувалій кількості. А це дозволило виробникам підвищити ціни.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео