Миколаїв Інформ

У Кривому Розі перед судом постане поліцейський, який стріляв у підлітка

У Кривому Розі перед судом постане поліцейський, який стріляв у підлітка
7717 ПЕРЕГЛЯДІВ

17-річний юнак вже майже два роки живе з кулею в легенях. Правоохоронцю загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Прокуратурою Дніпропетровської області направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього старшого дільничного офіцера поліції сектору превенції одного з відділень Криворізького відділу поліції за перевищення влади та умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Ця історія сталася у Кривому Розі ще два роки: у серпні 2018 року двоє працівників поліції необґрунтовано звинуватили двох підлітків у незаконному зберіганні та придбанні наркотичних речовин. Коли перелякані підлітки почали тікати від правоохоронців, один з них впав, а поліцейський, який його нарешті наздогнав, двічі вистрілив у хлопця з невстановленого пістолету, а потім швидко зник з місця злочину.

17-річний юнак отримав вогнепальне кульове проникаюче поранення правої половини грудної клітини. Як повідомляють у ДБР, за висновками судово-медичної експертизи, воно відноситься до тяжких тілесних ушкоджень. Постраждалий вижив завдяки вчасно наданій медичній допомозі, але куля й досі знаходиться у легенях потерпілого — лікарі не ризикують її діставати.

Подію усіляко намагалися «зам`яти» — працівники Нацполіції Кривого Рогу приховували дані відомості майже рік.

«Досудове розслідування за даним фактом було розпочато лише у серпні 2019 року, — зазначають у ДБР. — До квітня цього року кримінальне провадження розслідував орган поліції, в якому працював обвинувачений, а досудове розслідування у ньому фактично не проводилось».

Але менш ніж за два місяця слідчі ДБР зібрали необхідну доказову базу для притягнення колишнього вже правоохоронця до відповідальності. Наразі він обвинувачується в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень та перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Теги: підліток,поліцейський,стріляв,Кривий Ріг,суд,перевищення службових повноважень

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео