Миколаїв Інформ

Завершено розслідування щодо банди, яка грабувала фермерів на Дніпропетровщині

Завершено розслідування щодо банди, яка грабувала фермерів на Дніпропетровщині
54670 ПЕРЕГЛЯДІВ

До складу банди входили особи з числа раніше засуджених за скоєння тяжких злочинів. Її лідером був 59-річний мешканець області, який долучив до кримінальної діяльності свого 32-річного сина. Характерною рисою цього угруповання було те, що їхніми жертвами ставали виключно фермери. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Поліцейські затримали організатора та учасників банди під час збройного нападу на помешкання фермера в ніч з 23 на 24 квітня цього року. У кожного з учасників була зброя, яку вилучили. Правоохоронці влаштували засідку, оскільки знали, де відбудеться наступний напад. Цьому передувало проведення декілька оперативних заходів та вивчення «особливостей» банди.

Правоохоронці встановили, що зловмисники ретельно готувалися перед тим, як вийти на «справу» — спостерігали за особою та її будинком, вивчали розпорядок дня, обстежували прилеглу територію на наявність камер відеоспостереження та собак. Також ретельно прораховували шляхи потрапляння до будинку та шляхи відходу. Якщо на подвір’ї були тварини, щоб ті не підіймали галас, за кілька днів до нападу підкидали їм отруту.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти скеровані до суду. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.ч. 3 та 4 ст.187 (розбій), ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України.

Обвинувачені знаходяться під вартою. Зловмисникам може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги: напади ,фермери,банда , Дніпропетровщина

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео