Миколаїв Інформ

Експерти планують за останками «відтворити» обличчя Олександра Поля

Експерти планують за останками «відтворити» обличчя Олександра Поля
51230 ПЕРЕГЛЯДІВ

Археологи, антропологи та історики досліджують рештки першого почесного громадянина нашого міста впродовж місяця та зазначають, що в більшості параметрів дані про Поля збігаються з отриманими результатами досліджень. Про це йшлося під час науково-практичної конференції на тему «Олександр Поль в історії та міській пам’яті Дніпра».

У заході взяли участь відомі археологи, антропологи, історики з Києва, Дніпра та Кривого Рогу, які навели ряд аргументів щодо ідентифікації решток Олександра Миколайовича Поля.

Як зазначив директор КП «Етнографічні парки Дніпра» ДМР Дмитро Каюк, факт, що рештки належать саме Олександру Полю, підтверджений висновками науковців та документально затверджений. Впродовж місяця йдуть дослідження, які мають позитивні результати.
«Ми визначили стать, вік, особливості будови скелету, черепа, зробили аналіз захворювань, на які страждав похований, зробили графічну реконструкцію плечей тощо. За більшістю параметрів: зовнішні дані, спосіб життя, вид діяльності та інша інформація, яку ми маємо про Олександра Миколайовича Поля, збіглися з тим, про що нам вдалося дізнатися, проаналізувавши рештки. Наразі робимо копію черепу, щоб створити ще й скульптурну реконструкцію обличчя», — розповіла старша наукова співробітниця інституту археології НАН України Олександра Козак.

Теги: Олександр Поль, Дніпро,дослідження,антропологи

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео