Миколаїв Інформ

Хабарництво чиновника у Дніпрі

Хабарництво чиновника у Дніпрі
63210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виконуючий обов’язки керівник одного із відділів Самарської районної ради попався на взятті хабару - він вимагав 50000 гривень за видачу дозвільних документів. Поліція його викрила, ведеться розслідування.

25 листопада оперативники, правоохоронні органи Дніпропетровської області та слідчі Самарського відділу поліції взяли під варту виконуючого обов’язки керівника відділу районної ради.

Поліція з’явилася саме тоді, коли затриманий отримав першу частину хабаря - 15000 гривень. В сумі підприємець, який і давав хабар, повинен дув заплатити 50000 гривень. Взамін на це посадовець обіцяв йому видачу дозвільних документів на розташування на території району торговельного павільйону. Саме затримання відбулося на території автостоянки.

На даний момент затриманий йде у слідстві у порядку статті #208 Кримінального кодексу України, а також ще вирішується, чи висунути йому ще обвинувачення за статтею №368 про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою. Обирається запобіжний засіб, але в основному за подібним правопорушенням стоїть строк позбавлення волі від п’яти до десяти років. Також чиновник лишається на три роки права займати посадові особи, а також конфіскується його майно.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео