Миколаїв Інформ

В уряді обговорюють запровадження 12-річної освіти

В уряді обговорюють запровадження 12-річної освіти
33518 ПЕРЕГЛЯДІВ

В уряді обговорюють запровадження 12-річної освіти

 

Очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет прокоментував питання організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5-ти років.12-річну освіту запроваджувати не відмовляються,обґрунтовуючи загальноєвропейською системою освіту. Десятирічну повертати не планують.Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо не має 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату.

"Це питання було й залишається відкритим для фахової дискусії. Ми маємо напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною та ефективною для дітей, педагогів, батьків", - написав Сергій Шкарлет.
Діалог із суспільством розпочато, у разі підтримки ми будемо розглядати розроблення відповідних до віку дітей освітніх і навчальних програм.

«Закінчення шкільного навчання у 18-19 років (за умов 12-ти класів) не є ключовим аргументом у цій дискусії. Хибно стверджувати, що Україна боїться вчити дітей довго чи багато, хоча саме так деякі “ політичні фахівці ” від освіти й взялися трактувати розпочате обговорення», – написав у своєму Telegram-каналі Сергій Шкарлет.

Урядовець аргументував зміни загальної середньої освіти тим, що діти розвиваються зараз набагато швидше і значну роль у цьому відіграють інформаційні технології. Також додав, що чим раніше дитина набуває корисних навичок і здібностей, тим успішнішою вона стає у дорослому житті.

5-річні та 6-річні діти потребують різні комплексні підходи та форми навчання. Безпосередньо питання для освітніх програм першачків обговорюються з батьками,освітян, психологів, педіатрів “Це дорого”, – кажуть експерти. Але наші діти не гірші за тих, хто навчається в більш розвинених країнах, і тому аргументи на користь “економії” вважаю недоцільними. Моє завдання – знайти можливості та підтримку», – додав Сергій Шкарлет.


Теги: 12-річна освіта,школа,педагоги,діти,першачки,загальноєвропейська система освіти

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео