Миколаїв Інформ

Маска, яка розпізнає COVID-19

Маска, яка розпізнає COVID-19
58446 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учні, які навчаються у Дніпрі, створили захисну маску, яка розпізнає COVID-19. В основі винаходу лежить звичайна медична маска, проте з одним цікавим доповненням. Для того, щоб користувач міг дізнатись основні показники стану здоров'я винахідники встановили у маску спеціальний прилад для зчитування потрібної інформації. Власник цієї "чудо маски" може отримати всю необхідну інформацію у своєму смартфоні.


Головний технолог Артем Кисельов розповідає, що така маска допомагає розпізнати симптоми гострих респіраторних хвороб та COVID-19.


Ідея створення маски з'явилася ще влітку, згодом для її втілення була залучена велика кількість фахівців. Для перших випробувань маски було залучено лікаря-епідеміолога, який допомагав у розробці приладу, а ще дав оцінку по науковій роботі команди. За словами Артема Кисельова, з її допомогою можна виміряти серцебиття, температуру та сатурацію крові.

"Спеціальна штанга, на якій закріплені датчики, що розміщується біля носа, і можуть використовуватися. Підключаємося до нашого пристрою і натискаємо" сканувати", показники прийдуть за 30 секунд на телефон", - розповідає пан Артем.

Окрім цього маска також вимірює вологість, рівень забрудненості повітря та атмосферний тиск.


Команда, яка працює над розробкою пристрою досить велика. Більшість технологів — це учні ліцею інформаційних технологій, які мають сильну наукову базу. Розробників розділили на декілька підрозділів. Кожен з яких займається дорученою роботою.


Винахідники зауважують, що така маска не втрачатиме своєї актуальності і після карантину. Її приблизна вартість становитиме 500 гривень. Також технологи мають намір зробити зменшену модель такого пристрою. Після чого планують запустити тестову партію, для цього шукають спонсорів.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео