Миколаїв Інформ

Відділ боротьби з корупцією розкрив ще одну гучну справу на 20 млрд. грн. на рік

Відділ боротьби з корупцією розкрив ще одну гучну справу на 20 млрд. грн. на рік
136839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні оприлюднили дані про припинення діяльності одного з найбільших конвертцентрів в Україні. Так довго шукали і нарешті знайшли. Відділ боротьби з корупцією вже не перший рік займається цією справою. Та попри всі намагання, спроби були марними. Зловмисники тікали за крок до успіху. Проте сьогодні в цій історії поставили крапку.

У Львові було виявлено основний центр конвертцентрів України. За 2020 рік вони змогли проконвертувати грошові кошти на суму близько 20 млрд. гривень. Робилось це все через підставні фірми та заклади, яких не існує. Зловмисники підробляли документи, після чого і проводили незаконну діяльність.

Під час операції правоохоронні структури виявили готівку на суму 60 млн. грн. І це лише ті, що зловмисники мали в цей день при собі. Серед цих грошей були: 1 млн доларів США, фунти стерлінгів, шекелі та інша валюта. Крім цього на місці злочину знаходилась вся документація, техніка та схеми конвертування грошей. Антикорупційний центр вже конфіскував все це та направив до суду, як речові докази.

Наразі триває перевірка працівників податкової міста, аби виявити, хто саме допомагав зловмисникам проводити такі махінації.В Ірини Венедиктової є підозра, що хтось надавав інформацію зловмисникам. Адже це вже далеко не перша спроба затримки, проте до всіх попередніх зловмисники були готові.

Раніше в цьому підозрювали Олега Татарова, який займає пост заступника голови Офісу президента. Проте всі звинувачення вже зняли і наразі продовжується слідство. Хоча думка Зеленського та Татарова стосовно дій антикорупційного відділу не збігаються, та звинуватити його в цьому не можна. А жодних інших порушень за ним не зафіксовано. Тож антикорупційний відділ продовжує пошуки винних.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео