Миколаїв Інформ

Досить підвищувати тарифи на електроенергію: невже атомна електростанція в Марганці зникла?

Досить підвищувати тарифи на електроенергію: невже атомна електростанція в Марганці зникла?
98896 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні у Марганці відбувся новий протест проти скасування пільг за електроенергію. Ані карантин, ані локдаун не зупинили місцевих жителів, які вже вкотре намагаються нагадати владі про їхні зобов’язання. Коли неподалік Марганця зводили АЕС, була домовленість про те, що жителям буде знижено вартість послуг на 70%.

Тож люди вийшли на площу з плакатами на яких були питання, невже влада перенесе й електростанцію разом з тарифами на світло. Цьогорічні тарифи вибили з колії усіх, адже така різка зміна призвела до появи боргів та величезних квитанцій. Люди просто не розуміють, як можна скасовувати домовленості, які скріплені не просто забаганками, а вагомими причинами. По-перше, жити біля електростанції — великий ризик, а по-друге, за що мешканці повинні сплачувати такі великі суми, адже раніше їх перевели на таку систему подачі енергії примусово, без їхньої особистої на те згоди.

Тож уряд марганцю, повністю погодившись із населенням, написав листи “до Верховної Ради України, президента України, Кабінету Міністрів України аби скасували Постанови Кабінету Міністрів України № 1325 від 28.12.2020 р. у частині, яка стосується зміни тарифу для населення, що мешкає поблизу АЕС, а також вдатись до відповідних заходів. Адже необхідно терміново змінити та доповнити Закон України «Про ринок електричної енергії» та ст. 12 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки», якими передбачити населенню, яке проживає в 30-ти кілометровій зоні атомних електростанцій, відпуск електричної енергії за тарифом у розмірі 70 відсотків від рівня діючого тарифу для відповідної групи населення та у відповідні нормативно-правові акти”. Про це повідомляють місцеві органи влади. Проте чи зміниться рішення ВРУ, поки невідомо.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео