Миколаїв Інформ

Військова прокуратура викрила міжрегіональне злочинне угрупування, яке займалося незаконним продажом вибухових речовин

Військова прокуратура викрила міжрегіональне злочинне угрупування, яке займалося незаконним продажом вибухових речовин
34167 ПЕРЕГЛЯДІВ

   15.07.2020 за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України викрито міжрегіональне злочинне угрупування, яке незаконно реалізовувало вибухові речовини через мережу Інтернет. До злочинного угруповання входили мешканці Сумської, Херсонської, Полтавської, Львівської областей та міста Києва.

   Викриття вказаного злочинного угрупування відбулося за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Житомирській області області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

   Під час досудового розслідування правоохоронцями проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, в тому числі й оперативних закупок вибухової речовини, а саме – пороху, у загальній кількості 25 кілограм.
Наразі спільною міжрегіональною слідчо-оперативною групою проводяться 25 обшуків у 5 областях України, в тому числі на одному із підприємств Державного концерну «Укроборонпром» та інших приватних підприємствах-посередниках. Також проводяться санкціоновані судом обшуки за адресами мешкання 9 фігурантів кримінального провадження, їх гаражних й складських приміщеннях та транспортних засобах.

   На даний час в ході обшуків вилучено понад 200 кілограм пороху та службову документацію із чорновими записами про незаконний збут вибухових речовин упродовж останніх 3 років, а також готівкові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень та 23 тисячі доларів США.

   Згідно із ч.1 ст 263 ККУ фігурантам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

Теги: викрито міжрегіональне злочинне угрупування,Військова прокуратура ,Центральний регіон України,вибухові речовини

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео