Миколаїв Інформ

Військова прокуратура Київського гарнізону виявила зловживання службовим становищем на державному оборонному підприємстві

Військова прокуратура Київського гарнізону виявила зловживання службовим становищем на державному оборонному підприємстві
92789 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Військова прокуратура Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомила про підозру директору одного з державних підприємств у м. Києві, яке входить до складу ДК «Укроборонпром».

   Керівник оборонного ДП підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»).

   Слідством встановлено, що з 2018 по 2019 роки, він шляхом зловживання своїм службовим становищем, достовірно знаючи про те, що підприємство-орендар здійснюватиме свою господарську діяльність не тільки в денний, а й у нічний час, діючи в його інтересах не вжив жодних заходів щодо збільшення суми орендної плати згідно з укладеним договором оренди.

   Указаним кримінальним правопорушенням заподіяно майнову шкоду на загальну суму понад 863 тисячі гривень.

   Зазначені протиправні дії викриті військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

   Наразі триває досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших причетних осіб.

   Нагадаємо, що санкція ч. 2 ст. 364 ККУ передбачає підозрюваному покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Військова прокуратура Київського гарнізону,повідомлено про підозру,керівник оборонного підприємства,Укроборонпром,зловживання службовим становищем,863 тисячі гривень,майнова шкода

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео