Миколаїв Інформ

Говорити про відновлення продуктивності ринку праці ще зарано, – директор ОЦЗ

Говорити про відновлення продуктивності ринку праці ще зарано, – директор ОЦЗ
32225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом травня 2020 року за послугами до Миколаївської обласної служби зайнятості звернулося 3154 особи, що на рівні минулого року. Водночас у деяких районах є суттєве зростання користувачів послуг з працевлаштування – це Вознесенський, Первомайський, Кривоозерський, Баштанський, Новоодеський та місто Миколаїв. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

Статус безробітного протягом травня 2020 року отримали 2480 осіб. Це майже на 50% більше ніж у травні 2019 року, але на 68% менше, ніж у квітні 2020.

«Так, у травні ми зареєстрували значно менше безробітних, ніж у квітні поточного року, але говорити про відновлення продуктивності ринку праці ще зарано, на нього продовжують впливати карантинні заходи, пов'язані з попередженням пандемії. Роботодавці подають менше вакансій і менше безробітних беруть на роботу», – зазначив керівник ОЦЗ..

Кількість зареєстрованих вакансій у травні склала 1693 одиниці, що удвічі менше, ніж у травні минулого року (3328 вакансій) та на 520 вакансій або на 23,5% менше ніж у квітні поточного року.

Найбільше вакансій було у сфері сільського господарства, оптовій і роздрібній торгівлі, переробній промисловості, транспорту та у охорони здоров'я і соціального захисту.

 

 

Теги: ОЦЗ,Миколаїв,ринок_праці,працевлаштування,Оборонько,служба_зайнятості

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео