Миколаїв Інформ

За смерть слюсаря на гільйотинному верстаті майстер цеху відповідатиме у суді

За смерть слюсаря на гільйотинному верстаті майстер цеху відповідатиме у суді
38081 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23 грудня 2014 року майстер цеху одного з приватних акціонерних товариств м. Краматорська дозволив слюсарю-збірнику без відповідного навчання приступити до рубки металевих заготовок на гільйотинному верстаті, особисто не перевіривши стан вказаного обладнання та безпечність виконання робіт на ньому

В результаті злочинної недбалості з боку вказаної особи під час робочого ходу листових ножиць стався розрив болтового кріплення, що призвело до падіння металевої плити листоприжиму на слюсаря, який отримав травми, не сумісні з життям.

На теперішній час досудове розслідування завершено.

Майстрові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

© 2020 mykolayiv-inform

Мої відео